Hoe is Yeezy ontstaan ?

Hoe is Yeezy ontstaan ? - Sneaker Request

Yeezy-schoenen zijn een populaire lijn van sportschoenen die zijn ontworpen in samenwerking met de beroemde rapper Kanye West en sportkledingfabrikant Adidas.

Waar het allemaal begon 

De samenwerking tussen West en Adidas begon in 2013. West, die al lang een passie had voor mode, had eerder samengewerkt met Nike, maar verliet het merk in 2013 omdat hij niet tevreden was over de hoeveelheid creatieve controle die hij had over zijn ontwerpen. Adidas zag een kans om samen te werken met West en bood hem volledige creatieve vrijheid om zijn eigen schoenlijn te ontwerpen.

de eerste Yeezy-schoen

De eerste Yeezy-schoen, de Yeezy Boost 750, werd uitgebracht in 2015 en was een groot succes. De schoen was gebaseerd op een eerder ontwerp dat West had gemaakt voor Nike, de Air Yeezy, maar had een nieuwe esthetiek en technologie, waaronder Adidas Boost-dempingstechnologie.

Sinds de eerste release zijn er talloze andere Yeezy-schoenen uitgebracht, waaronder de Yeezy Boost 350, Yeezy Boost 700, en Yeezy Foam Runner. Elke nieuwe release van Yeezy-schoenen creëert veel hype en is vaak binnen enkele minuten uitverkocht.

de groei van yeezy

Yeezy-schoenen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Kanye West en Adidas, waarbij West volledige creatieve vrijheid kreeg om zijn eigen schoenlijn te ontwerpen. De populariteit van de Yeezy-lijn is sinds de eerste release exponentieel gegroeid en blijft een van de meest gewilde schoenen op de markt.

Reading next

Sneakertrends - Sneaker Request
Sneaker Geschiedenis - Sneaker Request

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.